5 ползи от тренировките

Насърчаване на физическото здраве, подпомагане на управлението на теглото, подобряване на психическото благополучие и...

Пътят към оптимално благополучие

В днешния забързан свят поддържането на здравословен начин на живот е по-важно от всякога. Здравословният начин на живот е холистичен подход...

Силата на здравословното хранене

Здравословното хранене е свързано с баланс, разнообразие и умереност.

Стартиране на домашното ви пътешествие по йога

Практикуването на йога в домашни условия предлага множество предимства, включително гъвкавост, удобство и индивидуален подход.

Авокадо

Разберете ползите за здравето и кулинарните му приложения

P.BoxX

Преносимият и разнообразен аксесоар, с който можеш да тренираш навсякъде.

Адаптивно хранене: Какви храни да приемаме според нуждите на организма

В съвременния свят на персонализирано здравеопазване и нутриционистика, все по-често се обръщаме към подхода на адаптивно хранене - съобразяване на диетата си според специфичните нужди на нашия организъм. Целта е да подкрепим определени функции на тялото и да подобрим здравето си като цяло. Прочети какви храни да приемаме в зависимост от различните нужди на организма ни.

Поддържане на здравословен и активен начин на живот при работа от вкъщи

Стоенето пред компютър и недостатъчната физическа активност могат да окажат негативно въздействие върху здравето и благополучието ни. Виж няколко съвета за поддържане на баланс между работата и активния начин на живот при home office.

БЕЗ ЗАХАР: КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ОТКАЖЕТЕ СЛАДКОТО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ?

Захарта присъства в повечето храни, които консумираме ежедневно – от източници като сладкиши и безалкохолни напитки, до по-скрити, като закуски и дори някои зеленчуци. Но какво се случва с организма ни, когато напълно откажем захарта за един месец?

Как да дишаме по време на тренировка

Дишането е фундаментален елемент при всяка тренировка, но често се пренебрегва. Оптималният начин на дишане може значително да подобри вашата успеваемост по време на тренировка и да ви помогне да извлечете максимума от нея.

5 съвета за здравословно хранене на работа

Заседналият начин на живот и стресът на работното място често могат да доведат до увеличаване на теглото. Освен това, липсата на време и достъп до здравословна храна често ни насочват към не толкова добри избори. Но какво точно да консумираме, докато сме на работа, за да контролираме своето тегло? Ето нашите съвети за здравословно хранене.

КАК ДА ЗАПАЗИТЕ МОТИВАЦИЯТА СИ ЗА ТРЕНИРОВКА БЕЗ ФИТНЕС ЗАЛАТА?

Живеем във време, в което динамиката на живота ни може да се променя бързо и неочаквано. Фитнес залите играят голяма роля в ежедневието на много хора, обаче понякога животът ни става твърде забързан или не можем да ги посещаваме поради различни обстоятелства. Въпреки това, мотивацията за упражнения и поддържане на здравословен начин на живот не бива да изчезва. Ето няколко съвета за това как да поддържате мотивацията си висока, дори и без помощта на фитнес залата:

Как да избегнем преяждане около празниците:

Празниците са време за радост и общуване с близките, но също така могат да бъдат предизвикателство за нашето здравословно хранене. Традиционните празнични трапези често предлагат изкушения, които могат да доведат до преяждане. Ето няколко начина, с които можете да се насладите на празниците, без да компрометирате вашето здравословно хранене.

Защо Физическата Активност е Толкова Важна, Колкото Сънят и Храненето

Всеки знае, че сънят и храненето са от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Междувременно, физическата активност често остава в сянката на тези две основни потребности. Въпреки това, упражненията са също толкова важни за нашето общо благосъстояние и здраве, колкото здравословната храна и качественият сън.

основни партньори
PulseCoolFit